Jak získat sledující na Instagramu? Návod na followers

Jak získat sledující na Instagramu? Návod na followers

RychléLajky.cz


Jak získat sledující na Instagramu? To je otázka, na kterou se nás často ptáte. Jde vám totiž o to, abyste měli kvalitní followers na Instagram účtu. Což je zcela pochopitelné, protože sociální sítě nyní zkrátka hýbou světem. A nebýt na nich je opravdu promeškání příležitosti. 

Proto jsme pro vás sepsali unikátní kroky, jak získat sledující na Instagramu (followers) během několika týdnů. Sepsali jsme pro vás opravdu užitečné rady, ne ty, které najdete na jakékoliv jiné stránce a vlastně vám nic nedají.

Sledující na Instagramu: Lze je získat jednoduše?

Záludná otázka, ale ano! Sledující na Instagramu lze opravdu získat jednoduše a nepotřebujete k tomu schopnosti marketéra ani k tomu plýtvat hodiny vašeho času denně. Samozřejmě to již není jednoduché jako dříve, ale je stále proveditelné. Jen je důležité držet se několika kroků, které si nyní ukážeme.

1. Začněte používat Instagram Reels

I přesto, že se vám to možná nemusí líbit, tak Reels jsou teď nejúčinnějším nástrojem na to, jak získat followers na Instagramu. A to z jednoduchého důvodu. Instagram ví, že momentálně TikTok vládne rychlým sociálním sítím a chce, aby jejich formát byl také dominantní a přitáhl velké množství lidí zpět. Tak motivuje uživatele vyššími dosahy u Reels. 

Toto v jiných návodech nenajdete, jelikož jde o novou informaci a opravdu cennou - dejte na nás! Jak ale správně vybrat, na jaké téma točit Reels, aby se chytlo a jak vlastně pomocí toho získat sledující na Instagram? Je zapotřebí více.

Jak získat followers na Instagramu

2. Zvolte si téma profilu

Pokud bude váš profil zcela obyčejný a zapadat mezi ostatní, pak příliš neuspějete. Ano, můžete získat sledující na Instagramu využíváním svého charismatu a své osobnosti, ale pokud máte tuto možnost, pak zřejmě nečtete tento článek. Zvolte si tedy téma, které vás baví. Baví vás kolo? Nebo například vaření? Postavte svůj Instagram profil kolem toho. 

Díky tomu se vám bude dařit získávat sledující, které daný obsah zajímá. Ano, nezískáte jich stovky tisíc. Ale na slušný základ to stačí a to je důležité. Pak se od toho můžete odrazit a svoji komunitu postupně zvětšovat.

3. Promotujte své sítě na jiných platformách

Máte TikTok nebo Facebook, kde máte více lidí? Využijte to. Nenechávejte to ladem. Instagram je skvělý nástroj ke každodenní komunikaci se sledujícími a proto je vynikající na něj převést část svého publika. Získat followers na Instagramu díky tomu bude mnohem snažší a vy se poté můžete věnovat například i jiné síti, která vás více baví. TikTok je toho skvělým příkladem.

Na TikToku je mnohem snažší získat vysoký dosah. Tak toho využijte a získejte tak tisíce nových fanoušků na váš profil.

4. Nákup sledujících: Má to smysl?

Zde narážíme na kontroverzní téma. Chcete vyšší aktivitu na profilu a zkrátka více lidí, které doopravdy zajímá váš obsah? Pak je pro vás cennějších 50 aktivních sledujících, co vás znají a narazili na vás náhodou, než 1000 koupených sledujících. Jde vám ale pouze o číslo? Máte zkrátka nějakou menší firmu a nechcete se prezentovat s 10 sledujícími na profilu? Pak to smysl dává. Nečekejte ale aktivitu od koupených sledujících. K tomu to neslouží.

Ano, prodáváme sledující, ale to neznamená, že vám budeme mazat med kolem pusy. Získat sledující na Instagramu tím, že si je koupíte, nemusí být vždy rozumné. Dělejte to až poté, když si to opravdu promyslíte a hlavní, na čem vám záleží, je číslo. Někdo si tím zkrátka chce udělat radost nebo se předvést před kamarády. A takový důvod je ke koupení sledujících zcela v pořádku. Ne vše musí být marketingově založené.

Vyplatí se získat sledující?

5. Jednoduše, lajkujte jiné profily

Dříve obrovské téma - follow / unfollow. Tato strategie již dnes nefunguje a neexistují systémy, které by ji dokázaly opravdu využít a neudělat vám něco s účtem. Víte ale co funguje? Když toto budete dělat ručně. Dejte si pozor, nepřežeňte to, aby vám Instagram tuto funkci nezablokoval. Vyberte si profil, který je podobný vašemu, ale má alespoň 5 tisíc sledujících. Vylistujte si jeho sledující a followujte je nebo lajkujte. Ale pozor! V malém počtu, maximálně 100 za den. Abyste neporušili limity Instagramu.

Získáte tak opravdu kvalitní sledující na váš profil. A s vaším profilem to nic neudělá. Ozkoušeno. Pokud vám kdokoliv bude tvrdit cokoliv jiného, tak si to nejdříve sami vyzkoušejte a uvidíte, komu dáte za opravdu. Mnoho stránek totiž takové články píše, aby prodali své předražené kurzy nebo různé nástroje. A proto tuto strategii nedoporučují. Ale víte jak to je - ozkoušejte si to sami a pak uvidíte. Přeci jen to nic nestojí, jen pár minut času.

Získat sledující na Instagramu nebylo nikdy jednodušší

Věříme, že vám naše rady pomohou k nakopnutí vašeho profilu na Instagramu. Naše rady jsou opravdu ozkoušené a funkční. Nebudeme zde řešit zbytečnosti jako je uspořádání feedu (reálně, kolik lidí to asi přitáhne?) nebo například přidávání kvalitních fotek. To je vám snad totiž jasné, že pokud budete přidávat nekvalitní fotky nebo něčím nezajímavé, pak toho moc nezískáte. Co je to tedy pak za radu, že. :-)