Jak se stát influencerem? Stačí vám 5 kroků

Jak se stát influencerem? Stačí vám 5 kroků

RychléLajky.cz


Jak se stát influencerem? Existuje mnoho rad a kroků, jak něčeho takového docílit. A zároveň toho lze docílit i bez dodržení jakýchkoliv přesných rad. Někdy to jde prostě náhodou, když se trefíte do správného obsahu. Kvůli tomu tady ale nejsme, my si rozebereme kroky, které vám mohou pomoci k tomu se influencerem opravdu stát.

Influencer neznámená být pouze opravdu slavný člověk, kterého zná každý. Stát se influencer můžete i v menších odvětví, kde vás tolik lidí sledovat nebude. Ale budete schopni získávat spolupráce a úspěšně se tím živit. Pojďme se tedy podívat na základní kroky.

Jak se stát influencerem: 5 kroků

  1. Vyberte si svoji oblast zájmu
  2. Zvolte vaši nejoblíbenější sociální síť
  3. Pochopte, jaké je vaše publikum
  4. Sepište si, co budete tvořit
  5. Vydávejte obsah pravidelně

1. Vyberte si svoji oblast zájmu

Ještě než se rozhodnete stát se influencerem, musíte si vybrat oblast, které se budete věnovat. Ať už jde o zábavní videa, nakupování, vaření, sport nebo jakékoliv jiné téma, které vás baví, musíte se na něj zaměřit a finálně se pro něj rozhodnout.

Nastavte si podle toho profil, BIO profilu a zvolte pro to správnou sociální síť.

2. Zvolte vaši nejoblíbenější sociální síť

Vyberte síť, které se chcete věnovat. Není dobré ze začátku dělat vše. Raději se zaměřte na jednu až dvě sítě a ty dělejte opravdu pořádně. Není potřeba dělat 5 sociálních sítí naráz.

Dám vám příklad. Chcete dělat YouTube? Zaměřte se hlavně na něj. K tomu přidávejte úryvky videí na TikTok a tím si YouTube promujte. Nemusíte tak dělat zvlášť obsah na TikTok i YouTube ale využijete jeden obsah dvakrát.

Jak se stát influencerem na Instagramu

3. Pochopte, jaké je vaše publikum

Stát se influencerem není jednoduché a proto je důležité pochopit vaše publikum. S vaším publikem totiž musíte mít podobné zájmy popřípadě podobný pohled na věc. Je totiž důležité, abyste s ním měli “vztah”.

Zkuste si tedy říci, jací jsou lidé, co vás sledují. Jde o starší lidi nebo mladší? Jaké mají zájmy? Podle toho je poté potřeba uzpůsobit vaši tvorbu.

4. Sepište si, co budete tvořit

Vše je také o plánování. Když budete dělat to, co vás náhodně napadne bez jakéhokoliv cíle, moc daleko s tím nepochodíte. Naplánujte si, jaký váš obsah by opravdu mohl mít úspěch a co by se mohlo dostat mezi širší publikum.

Taková maličkost a dokáže vám to opravdu pomoci. Postupným nabíráním zkušeností budete opravdu vědět, jak se stát influencerem.

Stát se influencer

5. Vydávejte obsah pravidelně

Poslední a téměř nejdůležitější bod! Vydávejte obsah opravdu pravidelně, ideálně každých několik dní. Nezapomínejte na to. Jakákoliv delší pauza vám může váš profil zcela pohřbít. Zároveň pravidelným obsahem bude váš profil opravdu každým dnem růst.

Jak se stát influencer - na závěr

Pojďme si to tedy shrnout. Zkrátka dělejte téma, co vás baví a zaměřujte se pouze na to. Zkuste si to trochu rozplánovat a hlavně se zaměřte na pravidelnost. Díky tomu opravdu získáte nové sledující. A pokud byste chtěli svůj účet rovnou nakoupnout a získat třeba 1000 sledujících ihned, vyzkoušejte nás.