Jak mít větší dosah na Instagramu? Jednoduchý návod

Jak mít větší dosah na Instagramu? Jednoduchý návod

RychléLajky.cz


Pojďme si hned ze začátku říci, že nejde jen o to, jak mít větší dosah na Instagramu, ale základem je naučit se zaujmout lidi i algoritmus. Neexistuje pár pouček, které budete pokaždé opakovat a garantujete si tak větší dosah. Jde spíše o principy, které je nutné přijmout za své a přemýšlet nad nimi při vytváření jakýchkoliv příspěvků.

Vždy spolu úzce souvisí věci jako nárůst Instagram sledujících a aktivity společně s vaším dosahem. Proto je dobré se zaměřit jako první na to, jak mít větší dosah na Instagramu a až poté na to, jak co nejvíce zaujmout nové sledující. Bez dosahu noví sledující zkrátka nebudou. Pojďme si to tedy rozebrat, ať přesně víte, co dělat.

Jak mít větší dosah: 5 základních kroků

  1. Nastavení profilu tak, aby splňoval podmínky IG
  2. Výběr obsahu mířený na konkrétní skupinu
  3. Využití Reels, jak to jen půjde
  4. Interakce s ostatními lidmi v cílové skupině
  5. Používání Instagram Stories s nastavením lokace

1. Nastavení profilu, aby vyhovoval podmínkam

Správné nastavení profilu je klíčové pro úspěch na Instagramu. Díky tomu můžete mít větší dosah na Instagramu během pouhého týdne. Abyste vyhověli podmínkám této sociální sítě, musíte se řídit několika pravidly. Za prvé, profil by měl být veřejný, aby si ho mohli prohlédnout i lidé, kteří vás neznají. Za druhé, profilový obrázek by měl být jednoduchý, ale zároveň atraktivní a přilákat pozornost návštěvníků. Dále by měl obsahovat jasné a relevantní informace o vás nebo vašem podnikání, včetně vašeho jména, webové stránky a popisu.

Další důležitou věcí je dodržování pravidel Instagramu, což zahrnuje například nezveřejňování nevhodného obsahu, respektování autorských práv a dodržování pravidel soutěží. Pokud byste porušovali podmínky, lehce vám dá Instagram shadowban a tím sníží jakýkoliv váš dosah mezi nové lidi. Dávejte si tedy pozor, aby každý váš příspěvek byl vždy v souladu s pravidly a vy se tak mohli těšit vysokému dosahu.

2. Výběr obsahu mířený na konkrétní skupinu

Vybrat správný obsah, který osloví vaši cílovou skupinu, je klíčové pro získání většího dosahu na Instagram. Za prvé, musíte se opravdu zamyslet, kdo je vaše cílová skupina a jaké příspěvky je obvykle zajímají. Poté byste měli vytvořit obsah, který tuto skupinu normálně oslovuje a tak je může zaujmout i to, co uděláte vy. Například pokud oslovujete lidi, kteří se zajímají o zdravý životní styl, můžete pro ně vytvořit příspěvek, který bude zahrnovat jednoduchý zdravý recept na nějaké jídlo.

Tento bod je obzvlášť důležitý pro zvýšení vašeho dosahu. Pokud byste toto ignorovali, nebude se vám obsah navyšovat, protože se bude neustále dostávat mezi špatné lidi a Instagram ho nebude brát jako zajímavý a relevantní. Pokud ale naopak budete toto pravidlo dodržovat, extrémně rychle se vám dosah navýší a nejen to, začnete ihned získávat i nové Instagram sledující.

zvýšit dosah na instagramu je jednoduché

3. Využívejte Reels co nejčastěji

A jsme zase u toho, co půlka uživatelů Instagramu miluje a půlka by se to nejraději vyhla obloukem. Pokud ale chcete dramaticky zvýšit svůj dosah na Instagramu, pak jsou pro vás Reels absolutně stěžejní nástroj. Instagram je momentálně upřednostňuje na plné čáře a díky tomu je doporučuje nejen v kartě přímo na Reels, ale zvyšuje jim dosah i pomocí karty prozkoumat.

Využijte tedy 2 body, o kterých jsme si již řekli a Reels budou mít skvělý dosah. Ale je s nimi víc práce, než s příspěvky. Funguje u nich jedno pravidlo. Čím častěji a více Reels přidáváte, tím spíše se nějaké enormně chytne a vám zajistí skvělý příjem dosahu i sledujících na váš profil. Pusťte se tedy do práce a výsledky vás neminou.

4. Interakce s ostatními lidmi ve vaší zájmové skupině

I přesto, že se tento bod bude zdát jako užitečný spíš pro zisk sledujících, než pro zvýšení dosahu, není tomu tak. Možná teď přemýšlíte nad tím, jak vám to, že budete interagovat s lidmi pomocí lajků nebo komentářů, může pomoci. Já bych vás spíš rád vybídnul, ať se zamyslíte nad tím, co dalšího pojem interakce představuje. Pojďme si říct něco o “SFS” neboli “Share for Share”.

SFS je vynikající způsob, jak zvýšit svůj dosah na Instagramu. Napište zkrátka lidem, kteří jsou na tom stejně jako vy - mají podobný počet followers a hledají způsoby, jak ve stejné cílové skupině zvýšit svůj dosah. Napište jim, že máte zájem o SFS. Vzájemně se nasdílejte na stories nebo i v příspěvku. Promixujete si tak své sledující a získáte dosah i z nových zdrojů. Po nasdílení vás navíc Instagram bude považovat jako více relevantní účet.

vyšší dosah na IG

5. Přidávejte IG Stories s nastavením lokace

Tohle vám moc stránek neporadí. Když někde jste a přidáváte stories, dejte do stories i svou lokaci. Má to opravdu jednoduchý důvod. Vaše stories se pak ukáže lidem, kteří se o lokaci zajímají nebo ji vyhledají na Instagramu. Navíc to nedělá moc lidí, takže se vám takto zvýší dosah i o několik set procent, než obvykle. Někdy to nevyjde, ale z velké části se to opravdu povede. Navíc to není žádná práce navíc.

O zvýšení dosahu na Instagramu jsme si řekli, co ale dál?

Skvělé, došli jste až na konec článku a teď už jasně víte, jak zvýšit dosah na Instagramu. Jak toho ale pořádně využít? Chcete navýšit Instagram Followers nebo vám šlo jen čistě o lajky? Postupně na toto vydáváme články a tipy, abyste mohli Instagram uchopit naplno a využít každého koutu této sociální sítě. Určitě tak sledujte náš web častěji. Chcete celý tento proces urychlit a jde vám především o číslo? Vyzkoušejte i naše služby.